O le a le pepa manava? O le a le mea e fa'aoga ai? E fa'afefea ona fa'apipi'i?

Fa'amatalaga Puupuu:


Fa'amatalaga Oloa

Faailoga o oloa

Pepa manava o se ituaiga fale e le susu ma le manava, e masani ona faʻaaogaina mo taualuga taʻavale, taualuga uʻamea, puipui i fafo ma isi fausaga puipui. O lona malosi sili ona malosi ma fa'ailoga fa'atino fa'aituau e ta'ita'ia ai le atina'eina o le alamanuia.

Aafiaga pepa manava

O le pepa manava o loʻo faʻapipiʻiina i tua o le laupapa tautau, o lona uiga o le laina lona lua o le puipuiga mo le fale. Afai tatou te faʻapipiʻiina saʻo, e tatau ona mafai ona faʻatino galuega faʻavae e tolu.

O le mea muamua ma sili ona taua o le pepa manava o se pa puipui vai i tua o le laupapa fafo. O le laupapa pito i fafo lava ia o le pa muamua lea, ae o le timu a le matagi poʻo le kiona o le a malepe ai ma faʻafefe i totonu, o lea e manaʻomia ai se pa puipui vai.

Lona lua, o pepa manava e mafai fo'i ona fa'aogaina e pei o se 'ea malulu, e mafai ona poloka le ea vevela ma le malulu mai le ulu atu i le puipui; o le mea moni, o le mea e manaʻomia muamua e tatau ona faʻamaufaʻailogaina uma suʻiga. O se galuega taua o le mamanu o le manava pepa o le faʻaitiitia lea o le tau o le faʻaaogaina o le eletise, ma faʻaitiitia le infiltration o le ea ma le mafai ona tafe le ea.

O le galuega lona tolu o le manava manava o lona tolu galuega: ia faʻatagaina le ausa vai e ulu saoloto, ina ia mafai e le vai vai i totonu o le fausaga ona faʻafefe i fafo e aunoa ma le puʻeina i totonu o le fausaga ma mafua ai le pala ma le pala. Afai o le pepa manava e le o iai lenei uiga, o lona uiga e pei o le tuʻuina o se timu mafiafia i luga o le fale: e mafai ona poloka le vai mai fafo, ae na te poloka foi le ausa vai e sau mai totonu; i se isi itu, o le pepa manava o loʻo ufiufiina O le peleue i fafo ua mamanuina ina ia le susu ma faʻafefe-faʻafefe, ina ia le faʻalavelave le fale ona o le ausa vai.

O le a le mea e tatau ona ou gauai i ai pe a faʻapipiʻi pepa manava?

Fa'avae pito i lalo: e sili atu le taua o le fausiaina nai lo le filifilia o meafaitino. E tusa lava po o le a le mea e filifili ai pepa manava, afai e le faʻapipiʻi lelei, o se faʻamaumau tupe. O le faʻalavelave e mafua mai i le le faʻapipiʻiina o le pepa manava saʻo e mautinoa lava e sili atu nai lo le mafai ona foia. O le mea moni, e le faigata tele ona faʻapipiʻi, ae e manaʻomia se malamalamaga faavae o le mataupu faavae o le manava pepa. O faʻamatalaga faʻapipiʻi manaʻoga e masani ona maua i luga o le upega tafaʻilagi a le gaosiga ma le faʻatau.

O se tasi o auala e manaʻomia muamua mo le faʻapipiʻiina o pepa manava o le mafaufau i se mataua o le timu e pa'ū i luga o le puipui pito i fafo o lou fale. E toso i lalo e le kalave i luga o le puipui. Afai e fa'amau uma su'iga, ta'e, ma pupuni, Ma fa'apipi'i pito i fafo i le fa'asologa o le fa'apipi'iina, ona pa'u ai lea o le matāua o le vai timu i le eleele. Ae o le taimi lava e maua ai se pona ua malepe pe le'i fa'afefeteina, o le a ulu i totonu o le pepa manava ma ulu atu i le fausaga autu.

O le pepa manava e tatau ona faʻapipiʻi mai le pito i lalo i luga mai le pito i lalo i luga. I le taimi lava e tasi, e tatau ona mautinoa o su'iga faalava uma e le itiiti ifo i le 6 inisi (150mm) o'i, ma o su'iga sa'o uma e 12 inisi (300mm). Afai e te manaʻo e faʻapipiʻi pepa manava aʻo leʻi faʻatūina le puipui, e tatau ona e faʻaagaga ia lava mea i lalo o le puipui e ufiufi ai le fola o le ulu o loʻo i lalo ole fausaga. E taua le fa'aeteete o vae fa'asa'o e tutusa le taua ma vae fa'ata'atia, aua o timuga e a'afia i le matagi o le a fa'aoso ai le vai timu i tua, ma o'o lava i luga i totonu o le pepa manava sa'o.


  • Muamua:
  • Sosoo ai: